אקשן

Facebook
Twitter
LinkedIn

לפעמים כשיש שינויים בהתנהגות אנחנו מוצאים את עצמנו בחיפוש אינטנסיבי אחר סיבות שיצדיקו אותם.  פעמים רבות השינויים מתרחשים בעונות שונות של השנה ואז כדי להסביר את העניין לעצמנו ולאחרים, אנו חוזרים על משפטים כמו: “זו העונה של האביב שמשגעת אותו, כולם אלרגים בבית וככה הגוף שלו מגיב”. לפעמים אנו תולים את מקורה של הרגרסיה בקפיצת התפתחות בתחום אחר, שואלים את עצמנו האם הקייטנה הבאה וקרבה מלחיצה אותו ועוד אלף ואחת סיבות “מבוססות מחקר” שנותנות לנו ולאחרים תשובות כמעט לכל דבר.

עברו כמה ימים שבהם קיבלתי דיווח עקבי על אירועי התנהגות שונים ומשונים: משיכה בחולצה של חבר, ניסיון לשלוח ידיים לילד מסוים, משחק לא מתאים עם וילון בכיתה כולל צחוק ברקע, טושים שמתעופפים להם באוויר ועוד… וכשסבא בא לביקור ושאל מה העניינים קיבל ממני, כנראה בנימת תסכול, תשובה מפורטת ומלאה בתיאורים על כל האירועים האחרונים. כשסיימתי את הנאום הארוך הוא הסתכל עליי ואמר:  “מבלי להתעלם מהבעיה שיש לו, תזכרו שהוא רק ילד. ילד שמחפש גירויים, מחפש אקשן, שובב שבודק גבולות כמו כל ילד אחר”.

השתתקתי והרגשתי קצת מטופשת. איך לא חשבתי על האפשרות הכל כך פשוטה הזו? בכל פעם שמשהו משתנה אצלו אני מפעילה את כל הגלגלים בראש, מתאמצת בלאסוף את כל הנתונים ממקרים דומים מהעבר ומחפשת שם את התשובות, הופכת אותו ואת ההתנהגות שלו לפרויקט מחקרי ולפעמים קצת שוכחת מהעובדה שלפני הכל, הוא ילד, עם “בעיות התנהגות” כמו כל הילדים האחרים בגילו. מתחת לשכבות החושים הלא מווסתים,יש ילד שמרגיש כמו כולם, שרוצה תשומת לב כמו כולם, שבודק וחוקר את עצמו ואת הסביבה ואת הגבולות כמו כולם, כדי ללמוד ולהתפתח ואנחנו צריכים לאפשר לו לממש זאת עם הכוונה והצבת גבולות, כמו כולם.

פוסטים נוספים

Catch me if you can…

אז האהוב הקטן שלי אוכל טוב, אפילו טוב מאד כבר תקופה ארוכה. קמים בבוקר, הוא מוודא שהסנדוויצ’ים שלו עם הממרחים שהוא אוהב

הבת שלו…

לפני כמה שבועות נפגשנו החברה ואני שוב ושוחחנו על הרפתקנות. מיד חשבתי על אבי, חשבתי על הדברים שהוא חלם והגשים ועליו כדמות האב שמלווה אותי בחיי. היום אני מבינה שהיכולת שלי להתמודד עם המציאות האישית שלי היא כמובן קודם כל שלי אבל גם הרבה בזכות העובדה שהייתה לצדי דמות אב שצפיתי בה.

האבחון – קורונה

מה אגיד לכם, כבר הייתי שם, במקום הזה שביום אחד הכל מתהפך ושום דבר לא ברור ולא מובן מאליו. ברגע אחד, “ברסי” שלנו (הנויורלוג) הודיע לנו שהחיים כבר לא יהיו כפי שהיו. יש הנחיות חדשות, יש “אפשר” ו”אי אפשר”…

תמונה של תמר פרנק

תמר פרנק

שמי תמר פרנק, אמא לשתי בנות ואמא שלו, ילד על הספקטרום האוטיסטי, שחולמת ושואפת בשבילו, בשבילו וגם בשביל עצמה. מתמודדת 24/7 אבל אופטימית חסרת תקנה. רוצה שתבינו איך זה להיות כזו ואם לא אתם מוזמנים לשאול. אם גם אתם הורים 'שלו' או 'שלה' שלא תרגישו לבד, גם אם אין לכם ילדים 'מיוחדים', בואו נכיר כדי שלא תהיו נבוכים להתקרב.

6 מחשבות על “אקשן”

  1. הגעתי לבלוג במקרה דרך קבוצת הבלוגריות בפייסבוק
    אני אפילו לא אמא בעצמי:)
    כתבת כל כך יפה ומרגש
    שרציתי להגיב ולכתוב לך תודה

  2. תמר, כל כך ריגש אותי התגובה של סבא. איזה מזל שהוא עומד לצדך ומאזן ומרגיע. אני כאמא התמודדתי עם בעיות קשב וריכוז. מכירה היטב את השיחות מבית הספר ומהקטינה שהיו מגיעים אלינו לעתים תכופות. יכולה לומר בחיבוק שאת בית הספר גמרנו בקושי רב, את הצבא בהצלחה רבה וכעת מסיימים את הטכניון בהצטיינות. דרוש המון אורך רוח ואמונה. אינני מתימרת להיות מומחית בתחום האוטיזם אבל אני מאמינה שיש קווי דמיון לעבודה כהורה טוב.
    וחוץ מזה הזכרת אלרגיות (נושא יותר מוכר לי אישית). יש קשר מרתק בין חיידקים המיקרוביום ומחלות כרוניות כגון אוטיזם. כדאי לבדוק כיצד ניתן להואיל לבנך דרך התזונה.
    חיבוק חם וישר כוח♥
    הילה

    1. הי הילה, תודה רבה על התגובה 😊.
      אין לי ספק שהחוויות שעליהן אני מספרת משותפות לכל ההורים וזו מטרה מבחינתי, להראות שהורים לילדים עם צרכים מיוחדים (במקרה שלי אוטיזם) מתמודדים גם עם אתגרים שדומים לאלו של הורים עם ילדים נורמטיבים או עם קשיים אחרים מצד אחד ומן הצד השני, שהילדים המיוחדים הם קודם כל ילדים. כמו כל הילדים.

  3. תמרי, את מרגשת אותי באימהותך הנפלאה ובכתיבתך האותנטית וזה קורה בכל פעם מחדש. מחכה לפוסט הבא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יש לכם שאלות. רוצים לדעת עוד,  אבל בפרטי? שלחו לי הודעה. צרו קשר

נגישות